بویلر چگالشی آلومینیومی چیست؟
بویلر چگالشی آلومینیومی یکی از بویلرهای با راندمان بسیار بالا در صنعت تأسیسات و تأمین گرمایش ساختمان است که یکی از پرطرفدارترین انواع بویلر در کشورهای توسعه یافته نیز به شمار میرود. برگ برنده بویلرهای چگالشی در استفاده از حرارت حاصل از گازهایی است که در نتیجهی احتراق گاز تشکیل میشوند.
در واقع در چرخهی تأمین گرمایش بویلرهای چگالشی، مبدل سیلیکون آلومینیوم در بویلرهای چگالشی، به صورت کامل گرمای گازهای خروجی را جذب و برای گرم کردن آب ورودی به دیگ چگالشی مورد استفاده قرار میدهد، علاوه بر این بخار آب موجود در گازهای خروجی نیز با از دست دادن گرمای نهان خود به آب مایع تبدیل میشود، به صورت کندانس از مبدل آلومینیوم سیلیکون بویلر چگالشی خارج میشود.
بویلر چگالشی آلومینیومی و راندمان 110 درصد
راندمان بالای بویلرهای چگالشی آلومینیومی، صرفه جویی در مصرف انرژی در این بویلرها و کاهش انتشار گازهای گلخانهای در این نوع دیگهای موتورخانه همه از آنجا ناشی میشود که بویلر چگالشی واسطهی جلوگیری از هدر رفت حرارت گازهای دودکش در صورت وجود شرایط مساعد به راندمان تا حدود 110 درصد نیز دست پیدا میکند.
بویلر چگالشی آلومینیومی چگونه کار میکند؟
همانطور که از اسم بویلر چگالشی آلومینیومی پیداست، این نوع بویلرها از فناوری کندانس یا چگالش برای تولید گرما استفاده میکنند. فرقی نمیکند در موتورخانه از دیگ چدنی، دیگ استیل یا دیگ چگالشی آلومینیومی استفاده کنید، مادامی که از گاز طبیعی یا گازوئیل برای انجام عمل احتراق در بویلر استفاده شود، گازهای ناشی از احتراق نیز در این چرخه تولید خواهد شد.
فرق بویلر چگالشی آلومینیومی با سیستم موتورخانه سنتی با دیگ چدنی یا دیگ استیل، در نحوهی مواجهه با گازهای خروجی است در سیستمهای سنتی موتورخانه صرف نظر از اینکه از دیگ چدنی یا دیگ استیل استفاده شود، گازهای خروجی با حرارت زیاد پس از فعالیت مشعل و سوختن گاز یا گازوئیل، به صورت مستقیم از دودکشها خارج و وارد جو زمین میشوند.
اما در بویلر چگالشی حرارت موجود در گازهای خروجی در کنار حرارت ناشی از کارکرد مشعل خود به عاملی برای تأمین گرمایش و آب گرم مصرفی ساختمان بدل میشود. این مهم به خاطر وجود مبدل آلومینیوم سیلیکون در بویلر چگالشی محقق میشود.
بویـلر چگالشی آلومینیومی چه تفاوتی با موتورخانه سنتی دارد؟
بویلر چگالشی آلومینیومی، مانند دیگهای چدنی و استیل در موتورخانههای سنتی و کلاسیک، متناسب با نوع ظرفیت خریداری شده، امکان تأمین آب گرم مصرفی و گرمایش ساختمان را به صورت همزمان دارا میباشند.
نقطه قابل توجه در مورد شباهت و تفاوت بویلر چگالشی آلومینیومی و موتورخانههای سنتی، این مسأله است که هم بویلر چگالشی آلومینیومی و هم موتورخانههای سنتی هر دو دمای ورودی یکسانی از مشعل دارند و این دما در حدود 250 تا 300 درجه سانتیگراد است.
اما دمای گازهای خروجی بویلرهای چگالشی با بویلرهای سنتی از زمین تا آسمان متفاوت است، چرا که حرارت گازهای موجود در دودکش یک موتورخانهی سنتی تا حدود 250 درجهی سانتیگراد میرسد، اما دمای گازهای موجود در دودکش بویلر چگالشی آلومینیومی حدود 50 درجهی سانتیگراد است و این نوع بویلر از اختلاف 200 درجهای میان دمای ورودی و خروجی بویلر برای تأمین گرمایش ساختمان استفاده میکند.
کارآیی بویلر چگالشی آلومینیومی در مقایسه با موتورخانه سنتی
راندمان و کارآیی بویلر چگالشی آلومینیومی در مقایسه با دیگهای چدنی و استیل موتورخانههای سنتی بسیار بالاتر و هزینه و مقدار مصرف انرژی در بویلر چگالشی بسیار پایینتر است. موتورخانههای سنتی در بهترین حالت بین 70 تا 80 درصد کارآیی داشته باشد، در صورتی که بویلر چگالشی آلومینیومی تا 98 درصد از خود کارآمدی نشان میدهد.
راندمان بالای بویلر چگالشی آلومینیومی، سبب شده است تا با خرید بویلر چگالشی آلومینیومی از افزایش شدید قیمت قبض گاز و پرداخت قبضهای گاز میلیونی در امان ماند و علاوه بر این موضوع به کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیز کمک کرد.
بویلر چگالشی آلومینیومی چه مزایایی دارد؟
بیشترین مزیت استفاده از بویلر چگالشی آلومینیومی به بازیافت حرارت گاز دودکش در این نوع بویلر باز میگردد، به عنوان مثال برخی از مزایای این نوع بویلر عبارتاند از:
- کاهش قابل توجه مصرف سوخت
- کاهش انتشار گازهای گلخانهای
- کاهش هزینههای قبض گاز
بویـلر چگالشی آلومینیومی چه عمر مفیدی دارد؟
عمر مفید بویلرهای چگالشی آلومینیومی متناسب با کیفیت ساخت، ظرفیت و کاربری استفاده از این نوع بویلرها با یکدیگر متفاوتاند. شرایط مراقبت و نگهداری بویلر نیز، تأثیر قابل توجهی در افزایش عمر مفید هر بویلر دارد. توصیه میشود تا با توجه به نحوهی ارائهی خدمات پس از فروش در هنگام خرید بویلر چگالشی آلومینیومی و سرویس و نگهداری از بویلر چگالشی را حداقل یک مرتبه در سال به صورت منظم انجام دهید.
بویـلر چگالشی آلومینیومی در چه کشورهایی استفاده میشود؟
اولین بار این کشور هلند بود که از بویلر چگالشی آلومینیومی برای تأمین گرمایش ساختمان استفاده کرد، از سال 2005 میلادی نیز نصب و خرید بویلر چگالشی آلومینیومی در کشور انگلستان الزامی شده است. در سالهای اخیر تقریبا در تمام کشورهای اروپای غربی و امریکای شمالی یا نصب و خرید بویلر چگالشی آلومینیومی الزامی شده است و یا اینکه استفاده و نصب این نوع بویلرها با مشوقهای اقتصادی از سوی دولتها ترغیب شده است.
قیمت بویـلر چگالشی آلومینیومی چقدر است؟
تعیین قیمت بویلرهای چگالشی آلومینیومی بدون توجه به مقیاس و نیازهای پروژهی مورد نظر تقریبا غیر ممکن است، بنابراین برای تخمین قیمت بویلر چگالشی آلومینیومی پیش از هر کاری لازم است تا مساحت، نوع کاربری و نیازهای ساختمان مورد توجه قرار بگیرد و متناسب با این ویژگیها قیمت بویلر چگالشی آلومینیومی مناسب مشخص شود.
به این نکته نیز باید توجه داشت که خرید گرانقیمتترین بویلر چگالشی به معنای خرید بهترین بویلر چگالشی نیست و برای انتخاب بهترین بویلر باید متناسب با نیاز محل مورد نظر دست به انتخاب بزنید.
آیا گازهای دودکش بویلر چگالشی سمی است؟
در مجموع باید توجه داشت که هر گونه گاز ناشی از احتراق گاز یا گازوئیل به دلیل وجود منو اکسید کربن برای سلامت انسان مضر است و باید از استنشاق آن اجتناب شود، گازهای دودکش بویلر چگالشی آلومینیومی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و باید با استفاده از مسیر دودکشی مناسب از ساختمان خارج شود.
البته دودکش بویلر چگالشی ویژگیهای منحصربفردی دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
دودکش بویلر چگالشی آلومینیومی چه ویژگیهایی دارد؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، بویلر چگالشی آلومینیومی با جلوگیری از هدر رفت حرارت از طریق دودکش، بخش قابل توجهی از انرژی گرمایی مورد نظر را از گازهای دودکش حاصل از احتراق به دست میآورد. به همین دلیل در مقایسه با موتورخانههای سنتی دمای گازهای خروجی دودکش بویلر چگالشی آلومینیومی پایینتر است و امکان استفاده از دودکش پلاستیکی با قطر کمتری در مقایسه با موتورخانه با دیگهای چدنی و استیل وجود دارد.
بویلر چگالشی آلومینیومی و افزایش فضای معماری
برای اینکه با نقش دودکش پلاستیکی بویلر چگالشی آلومینیومی در افزایش فضای معماری ساختمان آشنا شویم، باید ابتدا با نحوهی اجرای دودکش در موتورخانه با دیگ سنتی آشنا شویم.
با توجه به اینکه جنس دودکشهای موتورخانهی سنتی از فلز و سیمان است و این نوع دودکشها باید به شیوهای طراحی و اجرا شوند که امکان انتقال گازهای دودکش در دمای تا 250 درجه را داشته باشند، این دودکشها هم قطر زیادی دارند و هم باید از داکتهای سیمانی عبور داده شوند که حجم قابل توجهی دارند.
تعبیهی این لولهها در داکتهایی با مشخصات فوقالذکر، فضای قابل ملاحظهای از معماری ساختمان را به خود اختصاص میدهد، در بسیاری از مواقع نیز باعث میشود تا به دلیل همین فضای اشغال شده، پرتیهای آزاردهندهای در نقشهی معماری ساختمان ایجاد شود.
در مقابل دودکش بویلر چگالشی آلومینیومی به دلیل قطر کمتر دودکش و جنس پلاستیکی آن به فضایی بسیار کمتر از دودکش سیمانی یا فلزی نیاز دارد و از نظر فضای مورد استفاده در معماری ساختمان، کاملا دست مهندسان را برای استفادهی حداکثری از فضای موجود، باز میگذارد.
دانلود کاتالوگ بویلر چگالشی آلومینیومی راتا مبنا
شرکت مبنا با عرضه و سپس تولید اولین نمونههای بویلر چگالشی آلومینیومی در ایران، برای اولین بار امکان تأمین گرمایش ساختمان و عرضهی آب گرم مصرفی را با بویلرهای چگالشی مجهز به مبدل آلومینیوم -سیلیکون فراهم کرده است.
همانطور که در این مطلب اشاره شد، مبدلهای گرمایشی نقش قابل توجهی در افزایش راندمان و کارآیی بویلرهای چگالشی دارند و جنس و کیفیت ساخت آنها در جلوگیری از زنگزدگی و ایجاد تنش در نتیجهی شوکهای ناشی از تغییرات دما، مهمترین نقش را ایفا میکند.
به همین دلیل بسیار مهم است که روی مبدل از قطعات جوشکاری و پرسکاری شده تا حد امکان استفاده نشود.
بویلر چگالشی آلومینیومی راتا تولید شرکت مبنا، به دلیل استفاده از مبدل حرارتی از جنس آلیاژ آلومینیوم-سیلیکون و دارای ضخامت یکنواخت در تمام نقاط، بدون درز و جوش است و از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردار است.
برای آشنایی با ویژگیها و مشخصات فنی بویلر چگالشی آلومینیومی راتا و دانلود کاتالوگ بویلر به بخش دانلودها و نرمافزار سایت شرکت مبنا مراجعه کنید.
منبع: vaillant.co.uk ؛