تابلو برق چیلر تراکمی چه قطعاتی دارد؟

تابلو برق چیلر تراکمی چه قطعاتی دارد؟

تابلو برق چیلر
تعداد نظرات :0
آنچه در این مقاله میخوانید ..

تابلو برق چیلر تراکمی چه قطعاتی دارد؟

تابلو برق چیلر تراکمی اگر مهم‌ترین قسمت در ساختار فنی چیلر نباشد، یکی از پراهمیت‌ترین قطعات برای عملکرد صحیح چیلر محسوب می‌شود. احتمالا نیاز به تأکید نباشد که در هر وسیله‌ی برقی، مدارات الکترونیکی، همچون مغزی عمل می‌کنند که فرمان‌های لازم برای راه‌اندازی و خاموش شدن دستگاه را صادر می‌کنند.

با توجه به اهمیت تابلو برق چیلر تراکمی در راندمان و کارآیی این دستگاه‌های تهویه مطبوع و سرمایشی به خط تولید کارخانه‌های گروه مبنا در شهرک صنعتی قزوین سری زدیم تا اطلاعاتی جامع و مبسوط از نحوه‌ی طراحی و ساخت تابلو برق چیلر تراکمی در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم.

چیلر تراکمی و اتاق فرمانی به نام تابلو برق

آشنایی با قطعات و ویژگی‌های تابلو برق چیلر تراکمی از آن جهت اهمیت دارد که کمک می‌کند تا هنگام خرید چیلر تراکمی، بهترین انتخاب ممکن را داشته باشیم.

مهم‌ترین منبع انرژی در تأمین سرمایش چیلرهای تراکمی، انرژی برق است، البته انرژی برق تنها منبع تأمین سرمایش در صنعت تهویه مطبوع به حساب نمی‌آید و چیلرهای جذبی که نسل قدیمی‌تر دستگاه‌های تهویه مطبوع به حساب می‌آیند برای تأمین سرمایش مورد نیاز از گاز نیز استفاده می‌کردند.

چیلرهای تراکمی از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده‌اند و هر کدام از این قسمت‌ها و قطعات نیز برای انجام نقش خود در چیلر تراکمی به انرژی برق وابسته هستند. در واقع تابلو برق چیلر تراکمی از طریق تامین، توزیع و تخصیص برق مورد نیاز میان قطعات مختلف چیلر، این امکان را فراهم می‌آورد تا هر قطعه در زمان مورد نیاز، انرژي لازم برای فعالیت را کسب کند.

آشنایی با اجزای تابلو برق چیلر تراکمی

کنتاکتور (Contactor) در تابلوهای برق چیلر تراکمی

تابلو برق چیلر

کنتاکتور، همانطور که از نام آن پیداست کنتاکت یا اتصال میان مدارات قدرت را وصل یا در صورت لزوم قطع می‌کند.

هر مدار الکتریکی به سوئیچی نیاز دارد تا وظیفه‌ی قطع یا وصل جریان را بر عهده بگیرد. در واقع روی هر مدار الکتریکی به مرکز فرمانی نیاز است تا نقش پل ارتباطی را بازی کند که میان مدار قدرت و مدار فرمان پل می‌زند. کنتاکتور، همانطور که از نام آن پیداست کنتاکت یا اتصال میان مدارات قدرت را وصل یا در صورت لزوم قطع می‌کند.

البته باید به این نکته نیز توجه داشت که اگر در مدار اضافه بار وجود داشته باشد یا اینکه اتصال کوتاهی رخ دهد، کنتاکتور در تابلو برق چیلر هیچ محافظتی از قطعات الکتریکی چیلر به عمل نخواهد آورد.

در ادامه قسمت‌های مختلف مدار قدرت را بررسی خواهیم کرد.

رله‌ی اضافه بار تابلو برق چیلر تراکمی

به همراه کنتاکتور تابلو برق چیلر رله‌های حرارتی نصب می‌شوند که از قطعات تابلو برق در برابر دمای بالاتر از حد مجاز در شرایط اضافه بار محافظت می‌کنند. علت همراهی رله با کنتاکتور این مسأله است که در هنگام بروز اضافه بار، رله مستقیما جریان مدار را قطع نمی‌کند و فرمان قطع را به کنتاکتور صادر می‌کند.

کمپرسور چیلر از جمله قطعات گران‌ قیمت چیلرهای تراکمی هستند و مراقبت از آن‌ها در مقابل جریان حرارتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به همین دلیل نیز نقش و کارکرد مثبت رله اضافه بار اهمیت بسیار زیادی در طول عمر چیلر و کاهش هزینه‌های خرید چیلر ایفا می‌کند.

آشنایی با تایمر رله در تابلو برق چیلر

 

همانطور که از نام تایمر رله مشخص است، این قطعه بازه‌های زمانی رسیدن برق ورودی به ترمینال‌های مختلف را در دستگاه چیلر مدیریت می‌کند. تایمرهای رله تابلو برق چیلر تراکمی به دو صورت الکترونیکی و نیوماتیکی کار می‌کنند که هر کدام از این دو حالت ویژگی‌های مخصوص به خود را در مدیریت بازه‌های زمانی ورود برق به ترمینال‌های چیلر دارا می‌باشند.

تابلو برق چیلر

تایمر رله در چیلر از آن جهت حائز اهمیت است که زمان‌ دقیق شروع به کار الکتروموتورهای چیلر را مشخص می‌کند.

آشنایی با کنترل کننده‌های منطقی یا PLC در تابلو برق چیلر

هر سیستم اتوماسیون صنعتی به مغز متفکری نیاز دارد تا جریان عبوری در مدار قدرت را مدیریت کند. هنگام خرید چیلر و طراحی تابلو برق چیلر، امکان انتخاب از میان برندهای مختلف کنترل کننده (PLC) وجود دارد. مهندسان برق و تأسیسات توصیه می‌کنند که برای این منظور از PLCهای برندهای معتبر مانند زیمنس در ساخت تابلو برق چیلر استفاده شود و در صورتی که بحث مدیریت هزینه‌ها و بودجه‌ی ساخت و ساز اهمیت دارد از برندهای ارزان‌تر برای طراحی تابلو برق چیلر استفاده شود.

چیلرهای راتا تولید شرکت مبنا با توجه به نیاز فنی و الزامات مهندسی مورد نظر کارفرما شخصی‌سازی می‌شوند به همین دلیل نیز امکان خرید چیلر تراکمی با امکانات مختلف و برندهای متنوع PLC از شرکت مبنا برای کارفرمایان مهیا می‌باشد.

آشنایی با کلید اتوماتیک در تابلو برق چیلر کلید اتوماتیک یا کلید کمپکت یکی دیگر از اجزای محافظتی در تابلو برق‌های چیلر محسوب می‌شود، تابلو برق چیلر مانند هر مدار الکتریکی دیگری، تحت تأثیر اتصال کوتاه، اضافه بار یا جریان‌های مشکل‌ساز موجود در مدار به علت وجود حرارت یا میدان مغناطیسی، به صورت خودکار وارد عمل شده و با قطع به موقع جریان مدار از سوختن و آسیب دیدن قطعات مختلف چیلر تراکمی جلوگیری می‌کند.

برند اشنایدر از جمله برندهای برتر کلیدهای اتوماتیک در تابلو برق‌های چیلر محسوب می‌شود و شرکت مبنا نیز همواره استفاده از این برند را به خریداران چیلرهای تراکمی توصیه می‌کند.

تابلو برق چیلر و سایر قطعات داخلی و خارجی

تابلو برق چیلر

کنترل فاز، فلو سوئیچ و آنتی فریز هم از جمله قطعاتی هستند که به عنوان تجهیزات خارجی تابلو برق چیلر تراکمی کاربرد دارند.

چراغ سیگنال، چراغ هشدار، ترمینال، میکروسوئیچ و داکت کابل از جمله دیگر تجهیزاتی هستند که داخل تابلو برق چیلر استفاده می‌شوند، کنترل فاز، فلو سوئیچ و آنتی فریز هم از جمله قطعاتی هستند که به عنوان تجهیزات خارجی تابلو برق چیلر تراکمی کاربرد دارند.

برای آشنایی بیشتر مخاطبان وب‌سایت شرکت مبنا با نحوه‌ی طراحی و ساخت تابلو برق چیلرهای تراکمی راتا در کارخانه‌های شرکت مبنا، ویدئویی از نحوه‌ی کار واحد شینه‌کشی شرکت مبنا آماده شده است تا خریداران چیلرهای تراکمی از طریق مشاهده‌ی این فیلم کوتاه با روند شینه‌کشی تابلو برق چیلرهای تراکمی بیشتر آشنا شوند.

برای سفارش و خرید چیلرهای تراکمی در ابعاد و ظرفیت‌های مختلف با واحد فروش شرکت مبنا تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *